skip to Main Content
3 Tips På Pyssel Du Kan Göra Av Gamla Förpackningar

3 tips på pyssel du kan göra av gamla förpackningar

Det bästa sättet att bli av med gamla förpackningar är ändå att göra något nytt av dem. Slängs dem så blir det avfall och kanske hamnar i naturen, men utnyttjar du dem till något annat så slipper dem hamna på fel ställe.

Till dessa tipsen nedan så behövs i princip bara saker som du har hemma!

Odla

Av typ Tetra Pak kan du göra blomkrukor. Ta bara botten delen av din förpackning och spara lite väggar på sidorna. Lägg jord i dem och sätt ner en växt/frö och vattna. Tada, en blomkruka!

Fågelholkar

Bild och pysselidé: blogg.101ideer.se

Du kan göra fågelholkar av kartong eller gamla mjölkpaket. Det enda du behöver är lim, färg eller papper att klä in i och ett mjölk eller yoghurt paket och eventuellt tejp. Du får bygga den precis som du vill. Du blir av med ett mjölkpaket och gör ett hem för fåglarna, hur bra?

Fina presentlådor

Har du en gammal skokartong liggandes någonstans så kan du med hjälp av färg eller kanske papper eller tyg så piffa upp den. Använd den till dig själv för saker som annars inte har någon direkt plats, eller överaska en kompis med världens finaste paket!

Räkna till 10 är en satsning som ingår i den långsiktiga regionala avfallsplanen A2020. Målet med planen är bland annat att minska avfallet, hushålla bättre med resurser och minska miljöpåverkan och giftspridning från avfallet. Bakom Räkna till 10 står de tretton medlemskommunerna i Göteborgsregionen: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Vill du veta mer om Räkna till 10? Kontakta elin.svensson@goteborgsregionen.se

Back To Top