skip to Main Content
Bytardagar I Vår!

Bytardagar i vår!

Snart är det dags att byta kläder och prylar med varandra!

Att byta istället för att köpa nytt eller slänga är bra för miljön. Det minskar miljöfarliga utsläpp från produktion och transporter och minskar även avfallsmängderna, plus att det är bra för dig som vill uppdatera din garderob helt gratis! Här hittar du tid och plats för vårens bytardagar.

 

Härryda

När? 16 Juni, kl. 10.00-14.00

Var? Bråta Återvinningcentral

Du kan ta med till exempel kläder, skor, böcker, leksaker, husgeråd och möbler, du behöver själv köra dit de grejer som du vill lämna. Byt dem mot saker som du och dina nära och kära behöver bättre. Du kan komma när som helst kl 10-14, från en liten stund till flera timmar. Det är inga strikta regler om att man måste ”byta en grej mot en annan pryl”. Om du verkligen vill ha färre saker hemma: Lägg tio och ta bara med en eller tre saker hem! Om du gillar secondhand: Lägg till exempel tre saker och ta med tio hem! Personalen hjälper dig att sortera, svarar på frågor – och bjuder på fika! Ta med ditt återvinningskort.

Ale

När? 1 maj, kl. 12.00-16.00

Var? Älvängens vårmarknad, utanför gamla ICA-huset i Älvängen

Ale kommun arrangerar bytardag i samband med Älvängens vårmarknad. Temat är barnkläder och barnprylar. Låt barnen ta med urvuxna kläder och leksaker de inte längre leker med och byta dem mot nya favoriter.

Mer information: Ale kommuns bytardag 1 maj

Mölndal

När? 22 april, kl. 10:00-14:00

Var? Stadshusplanen

Mölndals bytardag arrangeras av Tekniska förvaltningen inom programmet för Hållbarhetsveckan.

Mer information: Mölndals bytardag 22 april

Kungsbacka

När? 14 april, kl. 11.00-14.00

Var? Aranäsgymnasiets foajé

Kungsbacka kommun arrangerar bytardag i samband med Naturskyddsföreningens klädbytardag. Mer information om evenemanget här:

Kungälv

När? 14 april, kl. 11:00-15:00

Var? Mimers kulturhus

Renhållningsenheten i Kungälvs kommun arrangerar prylbyte i samband med Naturskyddsföreningens klädbytardag. Prylbyte pågår hela dagen och klädbytet har inlämning mellan 11-12, bytesbutiken är sedan öppen 13.30-15.

Mer information: Kungälvs bytardag 14 april

Stenungsund

När? 14 april, Inlämning från 09:30, byte från 11:15

Var? Stenungsundskolan, lilla gymnastiksalen

Stenungsunds kommun arrangerar klädbyte i samband med Naturskyddsföreningens klädbytardag. Inlämning mellan 9.30-11, utlämning 11.15-13.00. Max 10 plagg.

Mer information: Klädbytardag 14 april

Öckerö

När? 7 april, kl. 14:00-17:30

Var? Brattebergskolans matsal

Öckerö kommun arrangerar en bytesmarknad som fungerar som en second-hand försäljning. Temat är vår- och sommarkläder för barn, ungdomar och vuxna samt barnartiklar. Nätverket för bytesmarknad står bakom arrangemanget med ett samarbete med Öckerö kommuns kretsloppsenhet.

Mer information: Öckerös bytardag

 

 

Back To Top