skip to Main Content
3 Tips För Att Minska Matsvinnet På Julen

3 tips för att minska matsvinnet på julen

1. Knytisjul

Vem lagar julmaten till ditt julbord? Den som är julvärd lagar oftast maten själv, lagar för mycket och blir fast med resterna. Tänk om alla istället tog med sig var sin maträtt och också tog med resterna hem igen. Så enkelt!

2. Undersök släkten

En full burk sill, en form med Janssons frestelse, 38 prinskorvar och en oöppnad förpackning rödbetssallad. Blir det alltid mat över på julbordet? Ta reda på vad dina vänner och familj faktiskt tycker är gott på julbordet. Då slipper du laga sådant som ingen gillar.

3. Ät upp!

Julmat är gott. Men det kan bli för mycket av det goda. Du kan laga nya rätter av julresterna.

Här är några goda förslag:

  • Julpizza, laga pizza med julskinka, ost och grönkål. Servera med rödbetssallad.
  • Pytt i panna, skär allt du kan komma på i små bitar och stek. Krydda med till exempel chili och spiskummin för att ändra smaken lite.
  • Grötpannkaka, blanda risgrynsgröt, ägg och socker med lite saffran. In i ugnen och ät med lite sylt.
Back To Top